Petras Jarašūnas | Mindaugas Ryškus | Rokas Jarašūnas

[Ôr‘ga nō lep‘ti ka] – tai maisto ir kitų substancijų savybių patyrimas, pasitelkiant regą, uoslę, skonį ir lytėjimą. Kadangi ragavimas tai objekto organoleptinių savybių vertinimas, tad „organoleptikai“ galėtų būti įmantresnė žodžio „ragautojai“ forma.

Po šiuo projektu slepiasi (ar veikiau nesislepia) trys entuziastingi žingeidūs vyrai, nebijantys iššūkių ir trokštantys tobulėti. Esame stiprūs žiniomis alkoholiniuose gėrimuose bei kavoje, nuolat giliname žinias apie kulinariją. Gastronominių žinių semiamės ne tik iš knygų ar kursų, bet ir iš bendroje kompanijoje esančių Lietuvos kulinarijos autoritetų. Smagu patiems improvizuoti ir eksperimentuoti. Tačiau “Organoleptikai “nėra tik kulinarijos projektas – dažniausiai patys tai apibūdiname kaip gyvenimo būdo iniciatyvą.

Projektas užgimė kai vieną dieną susivokėme, kad plečiantis akiračiui mėgstami kasdieniai darbai nebeužpildo poreikio mokytis, augti ir tobulėti. Kiekvienas turime savo aistras: kas kavai, kas maistui, kas vynui, kas viskiui. Ir visi kokybiškam gyvenimui. Organoleptikai apjungė visų trijų įvairius hobius, aistras bei interesus.

Ši iniciatyva neblogai atsipindi mūsų pačių augimą ir mokymąsi. Tai būdas tobulėti, pritraukti bendraminčių ir smagiai leisti laiką, būdas išmėginti save naujuose amplua, džiaugtis ir teikti džiaugsmą aplinkiniams.

Visi kulinariniai eksperimentai atliekami namų sąlygomis: be profesionalios virtuvės technikos, pritaikant įvairius buityje naudojamus įrankius. Rutina yra tai, ko nepažįstame. Atsiminti kelių vienodų vakarų tikrai neišeis, nes tokių paprasčiausiai nebūna. Esame kupini jaunatviško maksimalizmo ir entuziazmo.