Burrata ir jautienos antrekotai

Arba kaip smagiai ir gardžiai praleisti tre?iadien?.
1459678_431999356899717_529606299_nTaip jau išpuol?, kad tre?iadieniais m?gstame susib?gti skaniam maisto k?sniui ir gardaus g?rimo taurei. Ne išimtis ir šis vakaras.

Dar vasar? Ispanijoje vakarien?s metus besišneku?iuojant su drauge apie mozzarella s?rius gavome rekomendacij?., kad Rimi parduotuv?se b?na išties skanaus s?rio. Po to, k? ragavome pas Alois Lageder, mus jau sunku nustebinti gera mozzarella. Bet pabandyti visvien norisi. Radome rekomenduot?j? skaidri? pakuot?. Bene trissyk brangesn?, nei šalimais gulinti Lietuviška. Tikim?s, kad tai geras ženklas, tad atgula pirkini? krepšelin.

994091_431961803570139_465685161_nVakarop sulaukiame sve?iuose Monikos. Šioji nešina dviem ryšul?liais. Viename supakuoti dail?s jautuko antrekotai. Kitajame gi siurprizas! Gauname instrukcijas kol kas jo neliesti. Broliai nedelsdami l?kšt?n guldo Mozzarell?. Pomidoriukai, šviežiai maltas pipiras, ži?psnelis druskos ir šlakelis ypa? tyro alyvuogi? aliejaus. Ko dar reikia? Puikios mozzarella’os… S?ris neblogas, bet iki gero ar puikaus dar tolokai. Reikal? gelbsti taur?si tyvuliuojantis Moutard Grande Cuvee šampanas.

Monika išvynioja staigmenos paket?. Ten šviežia burrata! Tai Apulijos region s?ris, kurio išoriniame sluoksnyje mozzarella, o vidus itin minkštas, pritvink?s grietin?l?s. Š? s?r? pjauname pusiau ir išvert? guldome ant pomidor? ir bazilik?. Pagardiname skaldytais lazdyno riešutais, baziliko actu, granat? sirupu, žirni? ankštimis, žiupsneliu druskos ir šviežiai maltu pipiru. Gaila, kad nuotraukjose nepavyko ?amžinti to grožio… Kremiška s?rio tekst?ra abejing? nepaliko. 1525039_431970373569282_412947913_nViešnia išduoda paslapt?, kad šio gardumyno pirko Sapore de Italia parduotuv?l?je. Tiesa, vos tik gaunami šie s?riai kaip mat b?na išperkami, tad svarbu laiku suuosti, kad atvež?. Smagiausia, kad kainuoja šis skan?stas ko ne tiek pat, kiek m?s? mozzarella…

Pagrindiniam patiekalui ? ?irškan?i? keptuv? guldome dailius padruskintus antrekotus. Juos keptuv?je ver?iame kas maždaug 15s – taip gaminant m?sa kepa tolygiau, iškepa grei?iau ir lengviau nutaikyti norima iškepimo lyg? (išmokome iš megaknygos Modernist Cuisine). Po iškepimo m?sai leidžiame bent penket? minu?i? pails?ti. 1483066_431961890236797_521530725_nJei pjaustytume iškart, prarastume kur kas daugiau sul?i?. Šviežiai malti pipirai puikiai tinka ant tokio kepsnio. Nebuvome original?s ir pasiruoš?me klasikinio vinegreto padažui. M?sa minkšta, bet net?si. Puikus druskos balansas. Gavosi išties šauniai. Tiesa, ?ia matyt svarbiau ne ruošimo vingryb?s, o pati mesa. Šie gabaliukai buvo iš Panoramos prekybos centre esan?ios Naturalia parduotuv?s. Nepigu, bet kiek pirkome, tiek nesigail?jome. Prie kepsnio puikiai der?jo Bodegas Ateca Atteca vynas iš Garnacha uog?, skint? nuo šimtame?i? vynmedži?.

D?kui kompanjonams už šaun? vakar?! B?tinai kartosim!

–> Facebook albumas <–