Italijos pietūs. Kampanija.

10153930_469026286530357_975214757_nKovo 25-28 dienomis kompanija „Strive marketing & comunicazione“ organizavo Lietuvių kelionė į Kampaniją. Brolis turėįo progą susipažinti su vietos vyno bei delikatesų gamintojų produkcija ir užmegzti vertingus naujus kontaktus.

Tris dienas veiksmas vyko maždaug taip: nuo ryto iki pietų Avelino prekybos rūmuose mezgame kontaktus su potencialiais partneriais, tada pietaujame. Paskui keliaujame pas vieną iš tą dieną savo produkciją pristačiusių gamintojų. Susipažįstame iš arčiau. Tada šiek tiek laiko atsipūsti ir jau riedame į kokią tai tipišką regionui vietą vakarieniauti.
Apie vyną: Kampanija garsėja savo raudonaisiais iš tamsiųjų Aglianico uogų. Tauriausias regiono vynas, vadinamas Taurasi, tikrai galėtų būti gretinamas su tokiais Italijos vyno stabais kaip Barolo, Brunello di Montalcino ar Sangratinoi di 10156118_469027743196878_1165155503_nMontefalco. Baltieji vynai gaminami iš vietinių Fiano (gaivu, vaisiška, geri pavyzdžiai kvepia riešutais), Falanghina (labai lengvas ir intensyviai kvepiantis gėlėmis) , Greco (gana svarūs intensyvūs vynai su ryškiu minerališku charakteriu) ir Coda di Volpe (vidutinio svarumo, bei sirpių sodo vaisių kvapo) vynuogių.

10168088_469028209863498_1438851619_n

 

Apie vyndarius: vos 4-5 vyndariai iš ko ne 30 broliui pasirodė žinoję, kur atvyko, ką ir kam pristato. Lietuva jau seniai nebėra ta šalis, kur parduoti galima bet kokio baisumo vyną su klaikiom etiketėm vien todėl, kad „mano senelis taip darė, tai reiškias šis vynas nuostabus“. Pasitaikė paskanauti ir visiškai negyvų vynų, kurie buvo pristatomi kaip „pažiūrėkit, kaip gerai bręsta mano vynas“. Bet tokie kuriozai tik dar labiau išryškino tuos geresniuosius. Juk nepažinęs blogo nė nežinosi kiek geras yra tas geras. Brolis drąsiai tvirtina, kad sukaupė daug patirties ir dabar Kampanijos vyną pažįsta nepalyginamai geriau – iš knygų niekad tiek neišmoksi.

10171078_469027136530272_1743678448_nApie Kampanijos gastronomiją: maisto racione, kuris mums buvo pristatytas dominavo makaronai. Įvairiausių formų ir pavidalų. Nebuvo nė vienos vakarienės ar pietų be jų. Tiesa, šiuose kraštuose visai normalu prie makaronų derinti bulves, pupeles ir duoną (taip, viename patiekale). Lietuvių skoniui tai pasirodė neįprasta. Iš vaizdelio restoranų menu ir vyno kortose aiškiai matėsi, kad vizituojame „Italijos kaimą“ ir iki šiuolaikinės aukštosios virtuvės dar ojojoj kaip toli. Tačiau buvo išties įdomu.

10009319_469026459863673_1221699675_n

 

AČIŪ organizatoriams už šią puikią patirtį ir pakantumą ir bendrakeleiviams už nepamatuojamą nuoširdaus kvatojimo kiekį, už šypsenas ir už puikių emocijų pliūpsnį!

–> Facebook albumas <–