Italijos piet?s. Kampanija.
Kovo 25-28 dienomis kompanija „Strive marketing & comunicazione“ organizavo Lietuvi? kelion? ? Kampanij?. Brolis tur??o prog? susipažinti su vietos vyno bei delikates? gamintoj? produkcija ir užmegzti vertingus naujus kontaktus.
Tris dienas veiksmas vyko maždaug taip: nuo ryto iki piet? Avelino prekybos r?muose mezgame kontaktus su potencialiais partneriais, tada pietaujame. Paskui keliaujame pas vien? iš t? dien? savo produkcij? prista?iusi? gamintoj?. Susipaž?stame iš ar?iau. Tada šiek tiek laiko atsip?sti ir jau riedame ? koki? tai tipišk? regionui viet? vakarieniauti.
Apie vyn?: Kampanija gars?ja savo raudonaisiais iš tamsi?j? Aglianico uog?. Tauriausias regiono vynas, vadinamas Taurasi, tikrai gal?t? b?ti gretinamas su tokiais Italijos vyno stabais kaip Barolo, Brunello di Montalcino ar Sangratinoi di Montefalco. Baltieji vynai gaminami iš vietini? Fiano (gaivu, vaisiška, geri pavyzdžiai kvepia riešutais), Falanghina (labai lengvas ir intensyviai kvepiantis g?l?mis) , Greco (gana svar?s intensyv?s vynai su ryškiu minerališku charakteriu) ir Coda di Volpe (vidutinio svarumo, bei sirpi? sodo vaisi? kvapo) vynuogi?.
Apie vyndarius: vos 4-5 vyndariai iš ko ne 30 broliui pasirod? žinoj?, kur atvyko, k? ir kam pristato. Lietuva jau seniai neb?ra ta šalis, kur parduoti galima bet kokio baisumo vyn? su klaikiom etiket?m vien tod?l, kad „mano senelis taip dar?, tai reiškias šis vynas nuostabus“. Pasitaik? paskanauti ir visiškai negyv? vyn?, kurie buvo pristatomi kaip „paži?r?kit, kaip gerai br?sta mano vynas“. Bet tokie kuriozai tik dar labiau išryškino tuos geresniuosius. Juk nepažin?s blogo n? nežinosi kiek geras yra tas geras. Brolis dr?siai tvirtina, kad sukaup? daug patirties ir dabar Kampanijos vyn? paž?sta nepalyginamai geriau – iš knyg? niekad tiek neišmoksi.
Apie Kampanijos gastronomij?: maisto racione, kuris mums buvo pristatytas dominavo makaronai. ?vairiausi? form? ir pavidal?. Nebuvo n? vienos vakarien?s ar piet? be j?. Tiesa, šiuose kraštuose visai normalu prie makaron? derinti bulves, pupeles ir duon? (taip, viename patiekale). Lietuvi? skoniui tai pasirod? ne?prasta. Iš vaizdelio restoran? menu ir vyno kortose aiškiai mat?si, kad vizituojame „Italijos kaim?“ ir iki šiuolaikin?s aukštosios virtuv?s dar ojojoj kaip toli. Ta?iau buvo išties ?domu.
A?I? organizatoriams už ši? puiki? patirt? ir pakantum? ir bendrakeleiviams už nepamatuojam? nuoširdaus kvatojimo kiek?, už šypsenas ir už puiki? emocij? pli?psn?!