Kalmaras ir krevet?s

10339688_489815054451480_717040359579677706_nSekmadienio popiet? susiskambinom su draugais ir, pasirodo, vis? nuomon?s sutampa – vakarienei norisi kažko lengvo gaivaus iš j?ros. Parduotuv?je užtinkame daili? kreve?i? ir kalmar? ?iuptuv?. Krepšelin.

Kreve?i? kiautus perkirpome per nugaras ir pamarinavome šias aliejuje su imbierais, aitri?j? paprika ir laimo sultimis. Rokas ?m?si kalmaro ?iuptuv? salot?. Verdan?iu vandeniu kelissyk nuplik? ?iuptuvus, paskui ? šilt? vanden? prid?jo prieskonini? žoleli?, sumerk? kalmaro gal?nes, uždeng? folija ir dang?iu bei geram pusvalandžiui paliko ant virykl?s šusti žemoje temperat?roje. Gavosi minkšti ir gražios spalvos. Supjaust?me griežin?liais ir sub?r?me indelin. Kartu keliavo ir pomidoriuk? pusel?s, svog?nai, aitrioji paprika, saliero stieb? gr?žin?liai, buivol?s pieno s?ris „brinza“, žiupsnis prieskonini? žolell?. Pagardinome užpilu iš alyvuogi? aliejaus, citrinos sul?i?, druskos, juod?j? pipir? ir balzaminio modenos acto. Skanavome su gaiviu Mozelio regiono Riesling vynu. Der?jo puikiai.

10334360_489815057784813_4204783911269995027_nKrevetes trumpai apskrudinome kaitrioje keptuv?je, ? katr? paskui sud?jome citrinos gabaliukus, šli?kštel?jome konjako ir padeg?me. A la flambe. Užbarst?me kapotomis kalendromis ir ragavome su Rieslingu iš Pfalco – šis kur kas dr?tesnis, nei vynai iš Mozelio.
Paprasta, bet tikrai ne prasta vakarien? gavos.

–> Facebook albumas <–