Kalmaras ir krevet?s
Sekmadienio popiet? susiskambinom su draugais ir, pasirodo, vis? nuomon?s sutampa – vakarienei norisi kažko lengvo gaivaus iš j?ros. Parduotuv?je užtinkame daili? kreve?i? ir kalmar? ?iuptuv?. Krepšelin.
Kreve?i? kiautus perkirpome per nugaras ir pamarinavome šias aliejuje su imbierais, aitri?j? paprika ir laimo sultimis. Rokas ?m?si kalmaro ?iuptuv? salot?. Verdan?iu vandeniu kelissyk nuplik? ?iuptuvus, paskui ? šilt? vanden? prid?jo prieskonini? žoleli?, sumerk? kalmaro gal?nes, uždeng? folija ir dang?iu bei geram pusvalandžiui paliko ant virykl?s šusti žemoje temperat?roje. Gavosi minkšti ir gražios spalvos. Supjaust?me griežin?liais ir sub?r?me indelin. Kartu keliavo ir pomidoriuk? pusel?s, svog?nai, aitrioji paprika, saliero stieb? gr?žin?liai, buivol?s pieno s?ris „brinza“, žiupsnis prieskonini? žolell?. Pagardinome užpilu iš alyvuogi? aliejaus, citrinos sul?i?, druskos, juod?j? pipir? ir balzaminio modenos acto. Skanavome su gaiviu Mozelio regiono Riesling vynu. Der?jo puikiai.
Krevetes trumpai apskrudinome kaitrioje keptuv?je, ? katr? paskui sud?jome citrinos gabaliukus, šli?kštel?jome konjako ir padeg?me. A la flambe. Užbarst?me kapotomis kalendromis ir ragavome su Rieslingu iš Pfalco – šis kur kas dr?tesnis, nei vynai iš Mozelio.
Paprasta, bet tikrai ne prasta vakarien? gavos.