lašiša kitaip

10458386_502182853214700_3330048939684361853_nSavaitgalius mes dažniausiai leidžiame paj?ry netoli Latvijos sienos. B?rys bendramin?i? draug?, stiprus v?jas ir saul?kaita. Kasdien kas nors imasi šefo vaidmens ir gamina visai kompanijai. Ar gali b?ti geriau?! Šeštadien? buvo verdamas plovas, tad sekmadieniui nor?josi ko kito. Lašiša. Kepsime ant laužo.

 

10393685_502182843214701_1994811161336856668_nIš pradži? suradome kelias medienos pliauskas, katras užmerk?me ? vanden?. Išk?renome lauž?. Lašišos fil? užmerkiame ? s?rimo tirpal?. Paskui ištrauk? apšlakstome lydytu sviestu ir ?triname medumi bei garsty?iomis. Žuvis keliauja ant lent?, o lentos ant karšt? žarij?. Laužaviet? plati, tad nor?dami sukoncentruoti karšt? uždengiame folija. Lentoms pamažu smilkstant vyksta kepimo/r?kymosi procesai. Šiukštu nenorime perkepti, tad vos tik žuvis centre pasiekia maždaug 48C temperat?r? keliame kastuvu j? nuo žarij? su visa pliauska.

 

 

10480152_502182879881364_169934926153335392_n

 

Skanavome tiesiai nuo lentos – vos sp?jome šakut?mis išsidalinti. Žuvis iškep? puikiai: jaut?si r?kymo d?mais ?taka, tekst?ra itin minkšta, bet ne košiška. Buvo išties gardu.

–> Facebook albumas <–