lašiša kitaip
Savaitgalius mes dažniausiai leidžiame paj?ry netoli Latvijos sienos. B?rys bendramin?i? draug?, stiprus v?jas ir saul?kaita. Kasdien kas nors imasi šefo vaidmens ir gamina visai kompanijai. Ar gali b?ti geriau?! Šeštadien? buvo verdamas plovas, tad sekmadieniui nor?josi ko kito. Lašiša. Kepsime ant laužo.
Iš pradži? suradome kelias medienos pliauskas, katras užmerk?me ? vanden?. Išk?renome lauž?. Lašišos fil? užmerkiame ? s?rimo tirpal?. Paskui ištrauk? apšlakstome lydytu sviestu ir ?triname medumi bei garsty?iomis. Žuvis keliauja ant lent?, o lentos ant karšt? žarij?. Laužaviet? plati, tad nor?dami sukoncentruoti karšt? uždengiame folija. Lentoms pamažu smilkstant vyksta kepimo/r?kymosi procesai. Šiukštu nenorime perkepti, tad vos tik žuvis centre pasiekia maždaug 48C temperat?r? keliame kastuvu j? nuo žarij? su visa pliauska.
Skanavome tiesiai nuo lentos – vos sp?jome šakut?mis išsidalinti. Žuvis iškep? puikiai: jaut?si r?kymo d?mais ?taka, tekst?ra itin minkšta, bet ne košiška. Buvo išties gardu.