šukutės ir alus

10505398_505508919548760_6197569004695330114_nAntradienis yra puiki diena gardžiam vakarui. Šįsyk sumanėme paskanauti įvairaus alaus. Netyčiom šaldytuvo kameroj aptikome jūros šukučių, tad nedidelės improvizacijos dėka gimė šis „patiekaliukas“.

Raudonąjį padažą pagaminome iš toje pačioje kameroje užtiktų raudonųjų bei baltųjų serbentų. Šiuos pakaitinome keptuvėje kartu su šlakeliu balzaminio acto ir žiupsneliu druskos. Paskui pertrynėme ir nukošėme per sietelį. Gautas skystis buvo gardus, bet kiek per skystas. Čia pasitarnavo Xantan Gum. Šio modernistinio tirštiklio dėka nesunkiai pasiekėme norimą tekstūrą.
10521526_505508836215435_5954997675944864780_nŠukutes apskrudinome itin karštoje keptuvėje. Atsargiai, kad tik neperkeptų. Papuošėme ant palangės augančio baziliko lapeliais.

Šukutės puikiai tiko prie lager stiliaus Mikkeller bei Brew Dog alaus. Dauguma elių pasirodė beesą per intensyvūs.