šukut?s ir alus
Antradienis yra puiki diena gardžiam vakarui. Š?syk suman?me paskanauti ?vairaus alaus. Nety?iom šaldytuvo kameroj aptikome j?ros šuku?i?, tad nedidel?s improvizacijos d?ka gim? šis „patiekaliukas“.
Raudon?j? padaž? pagaminome iš toje pa?ioje kameroje užtikt? raudon?j? bei balt?j? serbent?. Šiuos pakaitinome keptuv?je kartu su šlakeliu balzaminio acto ir žiupsneliu druskos. Paskui pertryn?me ir nukoš?me per sietel?. Gautas skystis buvo gardus, bet kiek per skystas. ?ia pasitarnavo Xantan Gum. Šio modernistinio tirštiklio d?ka nesunkiai pasiek?me norim? tekst?r?.
Šukutes apskrudinome itin karštoje keptuv?je. Atsargiai, kad tik neperkept?. Papuoš?me ant palang?s augan?io baziliko lapeliais.
Šukut?s puikiai tiko prie lager stiliaus Mikkeller bei Brew Dog alaus. Dauguma eli? pasirod? bees? per intensyv?s.