Meringos nauji metai

10568845_515865871846398_7059271153184521725_nDraugė užklausė restoranų rekomendacijų, kur galėtų pasikviesti savo šeimyną gimtadienio vakarienės. Sumetėm, kad jau senokai besimatėm, ir vakarienė mūsų gūžtoje būtų puiki proga susibėgti šiai kompanijai. Mūsų pasiūlymas buvo priimtas su džiugesiu.

Gimtadieniniam vakarui pasirinkom jaunystės tema. O kas gastronomijoj gali būti jaunatviškiau, nei burgeriai? Ypač, kai dalis svetelių išvis nėra ragavę mėsos maltinuko tarp dviejų bandelių (juk tai greitas sintetinis maistas!). Na, pabandykim.

Karštą liepos popietę norisi atgaivos, tad užkandžiui sutrynėme šaltos žirnių sriubos, kurią pagardinome kriaušių oru ir mėtos lapeliu.

10395808_515865765179742_1331771333443598998_nMėsainiams dedikuotą jautienos sprandinę padalinome pusiau: vieni paplotėliai bus jautiena + foie gras, antrieji jautiena + foie gras + aštri „chorizo“ dešra. Sumalėme, suformavome „dešras“ ir pašovėme į kamerą, kad atvėstų ir druska sujungtų mėsą, jog šioji nebyrėtų pjaustoma ir kepama.

Vieną padažą paruošėme iš pomidorų, pankolių ir riešutų sviesto, kitą – iš avokadų ir bazilikų. Taip pat išsivirėme kiaulienos šoninės ir svogūnų džemo. Dar paraikėme oranžinių pomidorų ir šviežiai mamos paraugtų agurkėlių. Indeliuose išsidėliojome kitus burgerių ingredientus. Visa tai tam, kad vos iškepus mėsą ir apskrudinus bandeles būtų galima greitai sukonstruoti suvožtinius iki jiems atvėstant.

1910502_515865791846406_8347765635041900914_nPirmojo turo burgeris: : jautienos nugarinės paplotėlis su foie gras / rūgštynė / svogūnų ir šoninės džemas / pomidorų, pankolių ir riešutų sviesto padažas / lapinės salotos / sūrelis su mėlynuoju pelėsiu

Išsyk kompanijoje kilo klausimas: o kaip jį valgyti? Mūsų įtikinėjimai, kad valgant rankomis bus kur kas skaniau įtikino ne visus. Bet neužilgo laikantieji rankoje sumuštinius jau įtikinėjo kitus leisti šakutėms bei peiliams pailsėti. Klausiame, kiek norėtų dar ir antrojo burgerių turo. Nedrąsi pauzė. Bet po jos pakyla visų rankos. Džiaugiamės.

Antrojo turo burgeris: jautienos nugarines paplotėlis su foie gras ir aštria „chorizo“ dešra / avokadų ir bazilikų padažas / brandintas čederio sūris / oranžinis pomidoras / rauginti agurkėliai

10403099_515865758513076_4743465920089680162_nŠįsyk jau berods visos šakutės pasiliko ant stalo. Įsidrąsino. Terasa prisipildė šypsenomis ir akių blizgesiu. Buvo išties šaunus vakaras!
 

 

 

Meringos įspūdžiai: http://meringos.blogspot.com/2014/07/meringos-nauji-metai.html

–> Facebook albumas <–