paella

10403462_518301051602880_5875834387381337067_nŽinoma, kad sutikom. Skirtingų paellos variantų apstu, bet mūsų pasirinktas buvo su krevetėmis, kalmarais, vištiena, paprikomis, svogūnais ir šafranu.

Jei gerai atsimename, viskas buvo daroma maždaug taip:

#00 reikiami produktai nuplauti, išdoroti, susmulkinti ir t.t.
#01 į įkaitintą aliejų paellera‘oje beriamos krevetes ir joms apskrudus išimamos
#02 Į karšta aliejų dedama vištienos šlaunelių mėsą (itin minkšta) ir apkepama
#03 beriamas smulkintas svogūnas, apkepamas
#04 beriama smulkinta paprika, apkepama
#05 beriami smulkinti konservuoti pomidorai, apkepami
#06 beriami „bomba“ ryžiai, šiek tiek apkepami
#07 žarstoma džiovintų paprikų bei šafrano
#08 pilama vištienos sultinio, troškinama
#09 ryžiams beveik išvirus beriami kalmarai
#10 kalmarams suminkštėjus dedamos apkeptos krevetės
#11 barstomi žirniai ir petražolės
#12 dėliojamos citrinos
#13 valgoma !!!

Kartu skanavome ąžuole brandintą Chardonnay iš Argentinos, biodinamiškai gamintą Austrišką Riesling bei raudonąjį pietų Ispanijos Monastrell iš didesniojo formato butelio. Buvo gardu.

Ačiū draugams už šaunų laiką bei naujas pažintis ;)

–> Facebook albumas <–