Krevet?s
keptos didžiosios krevet?s, marinuotos juod?j? serbent? sultyse su kuminu / ryži? makaronai virti žalioje arbatoje / avokad? padažas su m?tomis / cukinij? piure / mažyt?s bulvyt?s / figos / baravyk? riekel?s / keptos morkos / šviež?s ridik?liai / bazilik? aliejus
Buvome suplanav? vakarieniauti mieste. Bet aplinkyb?ms staiga pasikeitus teko improvizuoti ir ruošti vakarien? namie. Iš to, kas buvo g?žtoje.
Šaldiklyje aptikome seeeenai pirkt? didži?j? kreve?i? (kiekviena bent po 200g), stal?iuje radome ryži? makaron?, o vaisi? indely avokad?, fig? bei cukinij?. Radome dar ir kelis m?tos lapelius (šiek tiek apdži?v?, bet skonis geras) ir iš mo?iut?s atsivežt? miniati?rini? bulvy?i? bei gardži? mork?, taip pat vien? baravyk? ir kelis ridik?lius. Ghmmm….
Prad?jome nuo kreve?i? atšildymo ir pamarinavimo su juod?j? serbent? sultimis ir kuminu. Tada ?m?m?s bulvy?i?, kurias vos vos apvir?me ir pašov?me kepti orkait?n. Avokad? sutryn?me kartu su m?tomis – bus gaivus padažas. Kol kas jokio finalinio patiekalo vaizdo, bet juk k? nors išgalvosim! Cukinij? apvir?me ir padar?me toki? kaipo košyt?. Bulv?ms baigin?jant kept imam?s ryži? makaron?. Kadangi gurkšnojome arbat? (taip, ne vien vyn? gurkšnojame!), tai neju?iom susigalvojom makaronus b?tent arbatoje ir išvirti. Žalioji su ženšeniu ir jazminais bus kaip tik! Paskui aliejuje apskrudinam baravyko riekeles ir fig?. Mork? prasukome tokiu senoviniu daržovi? pjaustuku, kur daro spirales ir irgi apkep?me. At?jo laikas krevet?ms. Nusausinome. Apkep?me karštame aliejuje. Atsargiai, kad tik neperkeptume, nes šios patapt? kietos ir t?sios. Rodos pavyko. Serviravome vienoje l?kšt?je. Truputis šviežiai malt? juod?j? pipir? ir keli dosn?s šlakai skais?iai žalio bazilik? aliejaus. Štai kas gavosi:
Improvizacijos veža!
P.S. pats gardžiausias k?snis – krevet?s galva! mmmmm….