arkliukas

10636031_547329955366656_2115244387293642377_nArklienos nugarin? / avinžirni? vafliai / mažosios bulvyt?s / avokad? piure / marinuoti kop?stai / mork?-apelsin? padažas

Užsisak?me trejet? kilogram? arklienos nugarin?s. Nor?jom išpjovos, bet netur?jo. Li?dnoka, bet kaip nors. Kadangi tur?jome jau prieš tai patirties su šviežia arklienos nugarine, nor?josi ši? kepti ne iš karto. Dar kelias savaites palaik?me vakuumin?je pakuot?je.

1459764_547329965366655_6000847415180057728_nPasikviet?me vakare draug? skanauti „m?sos“ (pasirodo, kad ne visiems arkliena skaniai skamba..). M?s? apskrudinome ir pašov?me ? ant žemos temperat?ros nustatyt? orkait?. Garnyrui suman?me paimprovizuoti avinžirni? tema. M?gstame falafelius, bet sugalvojome kepti ne aliejuje, o vaflin?je, kad gaut?si tokie kaipo avinžirni? vafliai. Bulvytes apvir?me ir paskui pabaig?me kepti keptuv?je su rozmarin? šakel?mis. Avokadus sutryn?me ir pagardinome druska bei kitais prieskoniais. Virtas morkas sutryn?me kartu su apelsinais – bus gardi piur? prie m?sos. Dar suradome iš Rygos turgaus parsivežt? su prieskoniais marinuot? kop?st? lapeli?. M?s? kep?me iki centro temperat?ra pasiek? 56C.

10374533_547330028699982_1089333766767849595_nIngredientai tikrai puikiai der?jo tarpusavy. Aplink šviet? bent dešimt draugišk? šypsen?. Patiko net tiems, kurie niekad neman?, kad gal?t? valgyti arklien?. Tik vat išpjova b?t? buvus kur kas minkštesn?.

Metas desertui! Kadangi m?s? namuose vis dar sve?iavosi PacoJet ?renginys, tai negal?jom praleisti progos pasižaisti su ledais. Užsišald?me cappuccino kavos (gardžios, iš NoSugar kavin?s), ananas? bei mang?. Ananas? šerbetas gavosi puikus, mang? kiek per 1489268_547330015366650_8036373203464613182_nsaldus, na o cappuccino šiek tiek per mažai saldus. Bet šiaip, kaip pirm? kart bandant pasižaist, iš ties? neblogai. ? l?kštutes pritrupinome moreng? ir sud?liojome šerbet? ritin?lius. Pagardinome baziliko lapeliu bei šlakeliu bazilik? aliejaus. Gardu!

–> Facebook albumas <–