arkliukas

10636031_547329955366656_2115244387293642377_nArklienos nugarin? / avinirni? vafliai / maosios bulvyt?s / avokad? piure / marinuoti kop?stai / mork?-apelsin? padaas

Usisak?me trejet? kilogram? arklienos nugarin?s. Nor?jom ipjovos, bet netur?jo. Li?dnoka, bet kaip nors. Kadangi tur?jome jau prie tai patirties su vieia arklienos nugarine, nor?josi i? kepti ne i karto. Dar kelias savaites palaik?me vakuumin?je pakuot?je.

1459764_547329965366655_6000847415180057728_nPasikviet?me vakare draug? skanauti m?sos (pasirodo, kad ne visiems arkliena skaniai skamba..). M?s? apskrudinome ir paov?me ? ant emos temperat?ros nustatyt? orkait?. Garnyrui suman?me paimprovizuoti avinirni? tema. M?gstame falafelius, bet sugalvojome kepti ne aliejuje, o vaflin?je, kad gaut?si tokie kaipo avinirni? vafliai. Bulvytes apvir?me ir paskui pabaig?me kepti keptuv?je su rozmarin? akel?mis. Avokadus sutryn?me ir pagardinome druska bei kitais prieskoniais. Virtas morkas sutryn?me kartu su apelsinais bus gardi piur? prie m?sos. Dar suradome i Rygos turgaus parsivet? su prieskoniais marinuot? kop?st? lapeli?. M?s? kep?me iki centro temperat?ra pasiek? 56C.

10374533_547330028699982_1089333766767849595_nIngredientai tikrai puikiai der?jo tarpusavy. Aplink viet? bent deimt draugik? ypsen?. Patiko net tiems, kurie niekad neman?, kad gal?t? valgyti arklien?. Tik vat ipjova b?t? buvus kur kas minktesn?.

Metas desertui! Kadangi m?s? namuose vis dar sve?iavosi PacoJet ?renginys, tai negal?jom praleisti progos pasiaisti su ledais. Usiald?me cappuccino kavos (gardios, i NoSugar kavin?s), ananas? bei mang?. Ananas? erbetas gavosi puikus, mang? kiek per 1489268_547330015366650_8036373203464613182_nsaldus, na o cappuccino iek tiek per maai saldus. Bet iaip, kaip pirm? kart bandant pasiaist, i ties? neblogai. ? l?ktutes pritrupinome moreng? ir sud?liojome erbet? ritin?lius. Pagardinome baziliko lapeliu bei lakeliu bazilik? aliejaus. Gardu!

–> Facebook albumas <–