arkliukas
Arklienos nugarin? / avinžirni? vafliai / mažosios bulvyt?s / avokad? piure / marinuoti kop?stai / mork?-apelsin? padažas
Užsisak?me trejet? kilogram? arklienos nugarin?s. Nor?jom išpjovos, bet netur?jo. Li?dnoka, bet kaip nors. Kadangi tur?jome jau prieš tai patirties su šviežia arklienos nugarine, nor?josi ši? kepti ne iš karto. Dar kelias savaites palaik?me vakuumin?je pakuot?je.
Pasikviet?me vakare draug? skanauti „m?sos“ (pasirodo, kad ne visiems arkliena skaniai skamba..). M?s? apskrudinome ir pašov?me ? ant žemos temperat?ros nustatyt? orkait?. Garnyrui suman?me paimprovizuoti avinžirni? tema. M?gstame falafelius, bet sugalvojome kepti ne aliejuje, o vaflin?je, kad gaut?si tokie kaipo avinžirni? vafliai. Bulvytes apvir?me ir paskui pabaig?me kepti keptuv?je su rozmarin? šakel?mis. Avokadus sutryn?me ir pagardinome druska bei kitais prieskoniais. Virtas morkas sutryn?me kartu su apelsinais – bus gardi piur? prie m?sos. Dar suradome iš Rygos turgaus parsivežt? su prieskoniais marinuot? kop?st? lapeli?. M?s? kep?me iki centro temperat?ra pasiek? 56C.
Ingredientai tikrai puikiai der?jo tarpusavy. Aplink šviet? bent dešimt draugišk? šypsen?. Patiko net tiems, kurie niekad neman?, kad gal?t? valgyti arklien?. Tik vat išpjova b?t? buvus kur kas minkštesn?.
Metas desertui! Kadangi m?s? namuose vis dar sve?iavosi PacoJet ?renginys, tai negal?jom praleisti progos pasižaisti su ledais. Užsišald?me cappuccino kavos (gardžios, iš NoSugar kavin?s), ananas? bei mang?. Ananas? šerbetas gavosi puikus, mang? kiek per saldus, na o cappuccino šiek tiek per mažai saldus. Bet šiaip, kaip pirm? kart bandant pasižaist, iš ties? neblogai. ? l?kštutes pritrupinome moreng? ir sud?liojome šerbet? ritin?lius. Pagardinome baziliko lapeliu bei šlakeliu bazilik? aliejaus. Gardu!