Pirmas kartas
jautienos antrekotas / lapin?s salotos / vyšniniai pomidoriukai / bolivin? balanda / chimichurri
Vieno smagaus vakaro metu draug? prasitar?, kad n?ra ragavusi steiko. Išsyk suklusome. Reikia ištaisyti š? nesusipratim?! Ketvirtadienis puiki diena gardžiai vakarienei.
Prekybos centras „Panorama“. Pirma aplankome Rimi. M?sos skyriuje neaptikome n? vieno labiau džiuginan?io jautuko gabalai?io. Prisipažinsime – susipažinimui su jautienos kepsniais turb?t geriau tikt? išpjova, bet patys labiau m?gstame antrekotus, „rib eye‘us“ ir kitus pjausnius su ryškesne tekst?ra, tad š?kart sugriešijame ir ieškome gabaliuko „kaip sau“. Nerad? perd?m nenusimename, nes juk šalia yra Naturalia m?sos krautuv?, kur jau eidami ? Rimi pasteb?jome kelet? gražesni? gabaliuk?. Krepšelin krenta salot? asorti, vyšniniai pomidoriukai, ?vairios žolel?s, indelis an?iuvi? (umami!!!), keletas pakeli? prieskoni?.
Naturalia vitrinoj antrekotai išties graž?s. Tik vat, plonoki… B?t? šaunu, jei kuri nors m?sin? imt? prekiauti stambiais m?sos gabalais. Peilius juk namie visi turime – susipjaustyt nesunku. O vat plonas antrekotukas ne toks gardus. Na, bet geresnio varianto nesimato. Imame.
Apsidoroj? su m?sa ir pad?j? j? ils?tis imam?s padažo. Prie m?sos tur?t? puikiai tikti Piet? Amerikoje taip m?gstamas Chimichurri padažas. Sutriname kalendras, petražoles, ?esnak?, šiek tiek svog?no. ?maišome balzaminio acto, alyvuogi? aliejaus bei šiek tiek druskos ir pipir?. Paskanaujam. G?ris! Ruošiame garnyr?. Puode užkai?iame bolivin?s balandos gr?deli?. Apie 10min ir šie jau išsprog?, kvapn?s. Maišysime su vyšniniais pomidoriukais ir ?vairiomis lapin?mis salotomis.
Antrekotus sugalvojame kepti dvejopai – vien? ?prastai tik padruskinta ir papipirint?, o kitam ? plutel? „?kept“ an?iuvi? bei rozmarin? aromato bei skonio. Kaip tar?m, taip ir padar?m. Kep?me iki medium lygio. Jei kartotume, š?kart keptume mažiau…
Prie vakarien?s derinome metus laiko ?žuolo statin?se praleidus? Juan Gil Monastrell vyn? iš Piet? Ispanijos. Der?jo puikiai. Su an?iuviai ir rozmarinu keptas gabalaitis maloniai nustebino. An?iuviai prid?jo s?rumo bei umami poj??io, o rozmarinas papild? bendr? skonio visum?. Viešnia prisipažino, kad tai skaniausia kada jos ragauta jautiena. Džiaugiam?s. Labai! Bet kartu ir žinome, kad galime dar geriau – m?s? skrudinus kiek mažiau ji b?t? buvus minkštesn? ir sultingesn?. Tvyro smagi nuotaika. Šypsom?s.