Šeimyniškas vakaras
Šeimyna užsimin?, kad šeštadienio popiet? kurs pirt?. Jau senokai ir besimat?m, o dar ir po penktadienio atgaut j?gas pirty pasirod? kaip išties šauni id?ja.
Kol šyla garin?, planuojame, k? ?ia vakarienei pasiruošus. Kadangi jau sp?jome ?domesnio alaus virusu apkr?sti ir gimdytojus, t?tis pavaišina Westmall Trappist Tripel alumi. Gardu! Tai bene pirmasis pasauly Tripel stiliaus alus, pasižymintis ryškiu aromatu ir itin gero balanso skoniu. Patiko net mamai, kur? ?prastai alaus neskanauja. ?žanga puiki.
Broliai sugalvoja, kad šiltam vakarui puikiai tiks šaldytuve aptikti avienos nugarin?s kepsniukai su mork?-salier? piur? bei m?t?-bazilik? padažu.
Neilgai trukus morkos bei saliero šakn? gabaliukai jau vir? puode. Padaž? irgi netrukome sutrinti. Ap?irškinome m?s? r?kstan?ioje keptuv?je ir pašov?me ? orkait?, kurioje temperat?ra buvo net žemesn?, nei tuo metu pirty. Patys nu?jome ? garin?.
Nors nakt? prieš tai numigt tesigavo vos kelias valandas, bet pirtis v?l su gražino j?gas. Laimingi ir žval?s einame tikrinti m?sos. Termometras rodo, kad gabaliuko centre temperat?ra pasiek? 61C. Manome, kad pats tas. Šildome piur? ir ruošiame l?kštes. Prapjovus m?s? pasirodo, kad lyg ir nesuklydom – atrodo gražiai. Aišku, svarbiau ne grožis, o skonis.
Šeimyna gyr? už ?dom? garnyro pasirinkim? – piur? išties patiko. Aviena buvo minkšta ir sultinga ir su m?t?-bazilik? padažu der?jo puikiai. L?kšt?s mikliai ištušt?jo. Nuotaika prie stalo puiki, aidi kompanijos klegesys. Ta?iau broliai jau pakuojasi daiktus ir atsisveikina – laukiame svitos savuos namuos.
A?I? šeimynai už š? šaun? vakar?!