t?vo dienos steikai

10390963_499791916787127_8244437797885096828_n

Pirm?j? birželio sekmadien? stveriame graž? jautienos gabal? ir vykstame sveikinti T??io. M?s? apskrudinome, perpjov?me ir tada t?s?me paruošim? dvejopai. Vien? pus? nekarštoje orkait?je kep?me iki kol centro temperat?ra pasiek? 56C, o tuo tarpu kit? iki 54C ir paskui d?jome ? keptuv?, kur svieste širšk?jo ?iobreliai ir an?iuviai. Gavosi tokia kaipo „skonin?“ plutel? – an?iuvis duoda stipr? umami poj?t?, na o ?iobrelis ir šiaip prie jautienos gerai. Skanu, bet m?sa keptuv?je šiek tiek perkep? ir paprastesniuoju variantu keptas gabaliukas pasirod? bees?s sultingesnis ir minkštesnis.

 

10492426_499791906787128_3030472349076748108_nGarnyrui keptos šviežios mažosios bulvyt?s, vyšnini? pomidori?k? salotos su kukur?zais, pievagrybi? padažas ir braški? kapotinis.
Skanavome kartu su vynu iš Piet? Afrikos. Syrah, Mourvedre ir Viognier vynuog?s panaudotos jo gamyboje. Der?jo puikiai. Šeimynai labai patiko.

–> Facebook albumas <–