t?vo dienos steikai
Pirm?j? birželio sekmadien? stveriame graž? jautienos gabal? ir vykstame sveikinti T??io. M?s? apskrudinome, perpjov?me ir tada t?s?me paruošim? dvejopai. Vien? pus? nekarštoje orkait?je kep?me iki kol centro temperat?ra pasiek? 56C, o tuo tarpu kit? iki 54C ir paskui d?jome ? keptuv?, kur svieste širšk?jo ?iobreliai ir an?iuviai. Gavosi tokia kaipo „skonin?“ plutel? – an?iuvis duoda stipr? umami poj?t?, na o ?iobrelis ir šiaip prie jautienos gerai. Skanu, bet m?sa keptuv?je šiek tiek perkep? ir paprastesniuoju variantu keptas gabaliukas pasirod? bees?s sultingesnis ir minkštesnis.
Garnyrui keptos šviežios mažosios bulvyt?s, vyšnini? pomidori?k? salotos su kukur?zais, pievagrybi? padažas ir braški? kapotinis.
Skanavome kartu su vynu iš Piet? Afrikos. Syrah, Mourvedre ir Viognier vynuog?s panaudotos jo gamyboje. Der?jo puikiai. Šeimynai labai patiko.