Simonos gimtadienis

10407469_529086663857652_3263336282392301467_nPirmadienis. B?rys žavi? besišypsan?i? paneli?. Trys vyrai tri?siantys virtuv?je. Keturi patiekalai. Keturi priderinti vynai. Ilgos pasakos apie vyn? ir gastronomij?. Pakili nuotaika. SIMONOS GIMTADIENIS!

Sutar?me, kad Simona drauges pirmadien? pasikvies vakarien?s ne ? restoran?, bet pas mus, kur pam?ginsime k? nors gardaus pagaminti ir paderinti su g?rimais.

Sunku susikoncentravus suktis virtuv?je, kai matai terasoj vis gaus?jant? žavi? dam? b?r?. Kad neb?t? šioms ilgu laukt, me?ete kertame didbutel? putokšlio. Su taure burbuliuk? laikas b?ga kur kas grei?iau.

Užkandžiui surent?me tuno kapotin? su avokadais, geltonuoju arb?zu bei ruginio trašku?io trupiniais. Prie šio derinome iš biodinaminio Austrijos ?kio Sepp Moser atkeliavus? Riesling. Sirpiais persikais ir abrikosais kvepiantis vynas su galingu mineral? užtaisu puikiai der?jo prie patiekalo.

10525615_529086673857651_7902736467614104027_nŠalta sriuba. Pam?ginome paimprovizuoti ajo blanco tema. Ir, rodos, neblogai pasisek?. Trinta šaltsriub? iš vynuogi?, agurk? ir migdol? abejing? nepaliko. Matyt ne veltui per siet? nukošin?jome bent 7 kartus ieškodami geidžiamos tekst?ros.

Pagrindiniam patiekalui pasirinkome jau?io išpjov?. Ši? prieš apskrudinant apvoliojome kakavos, mieži? salyklo ir prieskoni? mišinyje. Paskui kep?me žemoje temperat?roje orkait?je. Š?syk garnyr? suman?me išties ryškiaspalv? – atspindint? Simonos charakter?: salier? ir burok? piure žaižaravo ryškia rožine spalva, o 1661969_529086660524319_4068286597849029247_nsaldži?j? bulvi? bei šaltalanki? – geltona. Taip pat l?kšt?n papuol? ir griliuje kepti pomidoriukai, obuolio rutuliukai su rozmarinais, mini kukur?ziukas bei karštas dumplainis. Nor?jome panel?ms parodyti, kas per daiktas yra brandus vynas, tad ? taures liejasi devynioliktus metus menantis Ispanas El Coto de Imaz Gran Reserva Rioja. Vyne pirminiai vaisi? aromatai jau kiek pribl?s?, bet užtai atsiskleidus visa rancio kvap? puokšt?. Tanin? daug, bet jie šveln?s. Gardu. Tik vat šiek tiek li?dina pats m?siukas – šiek tiek kietesnis ir „gumiškesnis“, nei nor?t?si. Panašu, kad lankytos parduotuv?s m?sos skyriuje nebesisukiosim.

10686985_529086713857647_8481726555306751930_nDesertui ruošiame trisluoksn? staigmen?: šokolado m?sas, mango piure su bazilikais ir sviestinio sausainio trupiniai. O virš? padabinome burnoje sprogin?jan?iais bekono skonio kristalais. Prie šios sald?sio derinome salduol? iš Pranc?zijos Sauternes krašto. Taip ir nežinome, ar ?ia desertas, ar visgi vynas, o gal abiej? sintez?, bet po taur?s 2004-?j? Chartreuse de Coutet terasoje žib?jo pla?ios šypsenos.

A?I? viešnioms už nepamirštamas emocijas!

–> Facebook albumas <–