aviukas

10671340_530321627067489_3826032671243652142_n57C avienos nugarin? / saldios bulv?s / cukinijos / m?t? padaas / ?esnakai / trakios petraol?s

Liutauras primigtinai si?l? usisakyti ir paskanauti Donald Russel avienos i Aberdynairo kotijoje. Jau buvome gird?j? pasakojim? apie kosmin? avien?, tad aiku, sutikom. Gavome dvi dailias nugarines su kaulu, bendrai apie kilogram?. Bus trij? broli? vakarienei.

M?siukus pas?d?me, nusausinome ir ant lauo vir itin didel?s kaitros uskrudinome suteikdami ir iek tiek d?m? aromato. Tada nugarines paov?me ? ant emos temperat?ros nustatyt? orkait? ir palikom kepti iki centro temperat?ra pasieks 57C.

Kol m?sa br?sta, imam?s garnyr?. Mandolina plonomis juostel?mis supjaust?me nedidukes cukinijas ir apvolioj? krakmole uskrudinome aliejuje. I saldi? bulvi? ipjov?me tokius kaip vamzdelius, juos ivir?me ir paskui apkepinome aliejuje. ?esnak? skilteles apvir?me vandenyje, kad numainti atrum?, o paskui apskrudinome su prieskoniais ant sviesto. Petraoli? lapelius idiovinome mikrobang? krosnel?je gavosi trak?s ir blizg?s it stiklas. Prie avienos puikiai dera m?tos, tad ir veln? m?t? pada? paruo?me.

10628154_530321573734161_6963509384267511718_nGreitam ukandiui apsikepinome Pak Choi salot? ir blan?iravome vynini? pomidoriuk?. Pak Choi galime dr?siai skelbti vasaros daroviku atradimu. Tikrai gardus reikalas!

Ukand? einame link orkait?s ir matuojame temperat?r?. 56C. Jau greitai. Atrodo ities gerai. Dar kakur po deimties minu?i? m?siukus traukiame i orkait?s ir udengiame folija iki kol garnyr? l?kt?n sud?sime. Vos tik prapjov?me nugarin?, labai diugiai nustebome m?sa atrodo ne?tik?tinai. ? l?kt? d?jome po du kauliukus, ir dar 9 liko pakartojimui.

10610941_530321590400826_7219586906917308745_nPrie patiekalo pasirinkome brandesn? itin sirp? Riesling i Elzaso. 1998-siais Hugel ileido Riesling vyn? pavadint? Hommage a Jean Hugel, tai vynas i itin sirpi?, saldiam vynui skirt?, uog?, katros vinifikuotos sausame stiliuje. M?sa nustebino jau pirmuoju k?sniu: SUPER minkta, n?ra to rykaus, avienai b?dingo, lajaus kvapo, ta?iau skonyje aikiai jau?iamas avienikumas. Ne?tik?tina. Brandus ir vos vos salsvas (i toki? sirpi? uog? visikai sausas nesigauna…) vynas irgi der?jo puikiai. Nesinor?jo delikataus skonio utemdyti galingu raudonuoju. Avien?, it koky ledinuk?, laik?me u kauliuko ir m?gavom?s. M?t? 10690045_530321670400818_6211685233280963400_npadaas taipogi puikiai sugrojo. Tokios avienos, k? ?ia avienos, ivis m?sos, dar nebuvome ragav? rausva, super minkta ir beprotikai gardi. Klausim?, ar nor?sime pakartoti, sav?s nevarginome tik l?kt?ms aptut?jus atsine?me ir atsid?tuosius gabaliukus. Manau, kad dar pakartosime usakym? Kal?dini? ven?i? metu norisi tokiu diaugsmu pasidalinti ir su eimyna.

–> Facebook albumas <–