aviukas

10671340_530321627067489_3826032671243652142_n57C avienos nugarin? / saldžios bulv?s / cukinijos / m?t? padažas / ?esnakai / traškios petražol?s

Liutauras primigtinai si?l? užsisakyti ir paskanauti Donald Russel avienos iš Aberdynšairo Škotijoje. Jau buvome gird?j? pasakojim? apie „kosmin? avien?“, tad aišku, sutikom. Gavome dvi dailias nugarines su kaulu, bendrai apie kilogram?. Bus trij? broli? vakarienei.

M?siukus pas?d?me, nusausinome ir ant laužo virš itin didel?s kaitros užskrudinome suteikdami ir šiek tiek d?m? aromato. Tada nugarines pašov?me ? ant žemos temperat?ros nustatyt? orkait? ir palikom kepti iki centro temperat?ra pasieks 57C.

Kol m?sa „br?sta“, imam?s garnyr?. Mandolina plonomis juostel?mis supjaust?me nedidukes cukinijas ir apvolioj? krakmole užskrudinome aliejuje. Iš saldži? bulvi? išpjov?me tokius kaip vamzdelius, juos išvir?me ir paskui apkepinome aliejuje. ?esnak? skilteles apvir?me vandenyje, kad numažinti aštrum?, o paskui apskrudinome su prieskoniais ant sviesto. Petražoli? lapelius išdžiovinome mikrobang? krosnel?je – gavosi trašk?s ir blizg?s it stiklas. Prie avienos puikiai dera m?tos, tad ir šveln? m?t? padaž? paruoš?me.

10628154_530321573734161_6963509384267511718_nGreitam užkandžiui apsikepinome Pak Choi salot? ir blan?iravome vyšnini? pomidoriuk?. Pak Choi galime dr?siai skelbti vasaros daržovišku atradimu. Tikrai gardus reikalas!

Užkand? einame link orkait?s ir matuojame temperat?r?. 56C. Jau greitai. Atrodo išties gerai. Dar kažkur po dešimties minu?i? m?siukus traukiame iš orkait?s ir uždengiame folija iki kol garnyr? l?kšt?n sud?sime. Vos tik prapjov?me nugarin?, labai džiugiai nustebome – m?sa atrodo ne?tik?tinai. ? l?kšt? d?jome po du kauliukus, ir dar 9 liko pakartojimui.

10610941_530321590400826_7219586906917308745_nPrie patiekalo pasirinkome brandesn? itin sirp? Riesling iš Elzaso. 1998-siais Hugel išleido Riesling vyn? pavadint? Hommage a Jean Hugel, tai vynas iš itin sirpi?, saldžiam vynui skirt?, uog?, katros vinifikuotos sausame stiliuje. M?sa nustebino jau pirmuoju k?sniu: SUPER minkšta, n?ra to ryškaus, avienai b?dingo, lajaus kvapo, ta?iau skonyje aiškiai jau?iamas „avieniškumas“. Ne?tik?tina. Brandus ir vos vos salsvas (iš toki? sirpi? uog? visiškai sausas nesigauna…) vynas irgi der?jo puikiai. Nesinor?jo delikataus skonio užtemdyti galingu raudonuoju. Avien?, it koky ledinuk?, laik?me už kauliuko ir m?gavom?s. M?t? 10690045_530321670400818_6211685233280963400_npadažas taipogi puikiai „sugrojo“. Tokios avienos, k? ?ia avienos, išvis m?sos, dar nebuvome ragav? – rausva, super minkšta ir beprotiškai gardi. Klausim?, ar nor?sime pakartoti, sav?s nevarginome – tik l?kšt?ms aptušt?jus atsineš?me ir atsid?tuosius gabaliukus. Manau, kad dar pakartosime užsakym? Kal?dini? šven?i? metu – norisi tokiu džiaugsmu pasidalinti ir su šeimyna.

–> Facebook albumas <–