dvigubas M: M?sa ir Merlot

10672435_548481188584866_8717772677157736325_nSusiskambinome su Gintu ir nusprend?me susitikti ? t? kartu pagaminti bei paskanauti kokio tai nekasdienio vyno. Kaip tar?me, taip ir padar?me etadienio popiet? jau kartu mirin?jame po prekybos centr? dairydamiesi laimikio. V?im?lin atgula keletas nedideli? cukinij?, keletas raudon?j? paprik?, keli pakeliai vytinto kumpio bei kietojo s?rio. Ukandiams bei garnyrui pasiruota, reikia dabar m?sos arba uvies. Umatome tris didelius (bent po 400g) dailius antrekotus. Imame! Pro m?s? akis niekad nepraspr?sta magnum dydio buteliai. Vienbalsiai nusprendiame, kad didbutelis brandios Ispanikosios Cavaos bus puiki dovana moterikajai kompanijos daliai. Rodos, viskas keliaujame namo.

io vakaro tema M?sa ir Merlot. I vyno spintos itraukiami du solidiai atrodantys buteliai. Abu i Italijos. Abu i Piet?. Abu madaug deimtme?io amiaus. Abu Merlot. Abu itin gerai vertinam? gamintoj?. Prie abiej? rankas prikio garsusis Riccardo Cotarella. Bus velnionikai ?domu! Perpilame vynus ? dekanterius ir imam?s ruoos. Pirmasis darbas atkimti Cava bei pripildyti taures burbulais. Nuotaika puiki, kvatojam?s ir ypsom?s.

Paprikas supjaust?me ir iek tiek apvir?me pas?dytame vandenyje. Pripild?me grili? anglimis ir uk?r?me. Kol grilius kaito, susipjaust?me plonai cukinij? ir apt64347_548481171918201_7518121498628179087_nep?me riekeles alyvuogi? aliejumi bei pagardinome prieskoniais. M?s? apibarst?me druska. Nepra?jo n? 10 minu?i?, o arij? kaitra jau virijo l?kes?ius. Pirmosios groteles im?gino cukinijos. ioms dailiai apskrudus sud?jome jas ? ind? ir aptarkavome kietuoju s?riu. Nuostabus garnyras, kuris dr?siai gal?t? b?t ir atskiras ukandis pats i sav?s. Paprikos apskrudo irgi ities greitai. Laikas m?sai. Nusausinome paviri? ir antrekotus sud?jome ? kaitriausi? griliaus zon?. Norime dailaus apskrudimo ir d?m? aromato. Na o galutinai m?s? baigsime kepti ant emos temperat?ros nustatytoje orkait?je. Wow! Senai griliuje nerej?jome tokios kaitros. Skrunda aibikai! Dailiai apkepusius m?siukus bei apskrudintas daroves perkeliame ? orkait?. Toliau diaugiam?s burbuliuojan?iu tauri? turiniu ir aptarin?jam, kas gi m?s? laukia dekanteriuose. Beprotikai smalsu!

Pirmasis ? taures liejasi Falaseco Montiano 2003 legendini? broli?, vyndari?-konsultant?, Riccardo ir Renzo Cotarello? bendro eimynini? projekto 100% Merlot uog? vynas. Derlius skintas tik 1426724_548481191918199_6969061751905653492_nnuo maai derin?i? itin sen? vynmedi?. Po fermentacijos dar 12 m?nesi? vynas praleidia naujose Pranc?ziko ?uolo statin?se. Spalva, kaip 11 met? vynui, gana tamsi, rodanti, kad vynas tikrai dar nesijau?ia senas. I taur?s pasitinka sirpi? tamsi?j? uog? bei prieskoni? aromatai. Solidus vynas. Taninai jau gerokai suveln?j?, jau?iasi mineralikumos. Ilgas prieskoningas poskonis. Puikus vynas!

Patikriname steikus ikep?. Traukiame lauk m?s? ir daroves. Rezultas puikiai tinka prie vyno. Visi s?dintieji prie stalo m?gsta jautien?, tad sultingas antrekotas imamas doroti nedelsiant. Keptos darov?s puikiai papildo jautuk?.

Pirmoms taur?ms itut?jus siekiame antrojo dekanterio. Feudi di San Gregorio Patrimo 2004. i? Kampanijos vynin? konsultuoja jau Riccardo Cotarella. Tai solidiausias ir bene re?iausias vynas i Feudi di San Gregorio. Nedidel? derli? duodan?i? itin koncentruoto skonio Merlot uog? vynas net 2 metus brandintas naujose Pranc?ziko ?uolo statin?se. Spalva byloje, kad is vynas viso labo dar paauglikoje stadijoje. Aromatas uburia: gervuog?s, r?kytos slyvos, sirp?s serbentai, vanil?, kardamonas, oda. Skonis taipogi byloja apie didyb?- tanin? daug, bet ie jau kiek suveln?j?. Tiesa, akivaizdu, kad dar bent deimtmetis iam vynui ieit? tik ? naud?. Ypa? didingas vynas. Skanaudami aptariame, kad alia iojo visikai nepelnytai nublanksta Montiano…

1471090_548481338584851_1658876502102866274_nItu?jus l?kt?ms ir dekanteriams laikas desertui. Turime didel? silpnyb? saldiesiems vynams. Chateau Dereszla 2004. Vengrija. Takaji Aszu 6 Puttonyos. Medaus, liepiedi? ir sirpi? vaisi? aromatai pinasi su gaivia r?gtele. Gabal?lis s?rio su m?lynuoju pel?siu ir taur? io saldvynio ak koks puikus nuostabaus vakaro finias!

 

–> Facebook albumas <–