Lamb shanks
Penktadienio vakaras kaip tik tinka gardžiai vakarienei. Buvome sutarę su Liutauru kartu kažką išsikepti. Dvidešimt penkias dienas sausai brandinti aviuko blauzdukai pasirodė pats tas variantas.
Kepsime greitpuodyje, bet prieš tai reikia mėsiukus apkepti. Keptuvėje su iki rūkimo įkaitusiu aliejumi apskrudiname visus gabaliukus. Dar ir „padažą“ paskui pasiruošiame iš svogūnų, morkų, česnako ir šoninės. Apkepame ir irgi sudedame į greitpuodį.
Kol puodas per ventilį spjaudo garus, ruošiame paprastą garnyrą. Šįkart tai kukurūzų polenta su rozmarinais. Viena stiklinė kukuruzų, viena stiklinė pieno ir penkios stiklinės vandens. Tik reikia neužmiršt maišyti. Pagardinome rozmarinais. Košei baigus virti, jau ir mėsa baiginėjo troškintis. Pateikdami dar apibarstėme kapotomis šviežiomis petražolėmis.
Mėsa itin minkšta, tiesiog plyšta nuo kauliukų. Daug „aviško“ skonio, puikiai dera su prieskoninga polenta. Derinome su sodriu ryškaus uogų skonio vynų iš pietų Ispanijos. Tikrai neblogai derėjo.
Šaunus penktadienio vakaras gavosi ir dar šaunesnis jo pratęsimas mieste