Lamb shanks
Penktadienio vakaras kaip tik tinka gardžiai vakarienei. Buvome sutar? su Liutauru kartu kažk? išsikepti. Dvidešimt penkias dienas sausai brandinti aviuko blauzdukai pasirod? pats tas variantas.
Kepsime greitpuodyje, bet prieš tai reikia m?siukus apkepti. Keptuv?je su iki r?kimo ?kaitusiu aliejumi apskrudiname visus gabaliukus. Dar ir „padaž?“ paskui pasiruošiame iš svog?n?, mork?, ?esnako ir šonin?s. Apkepame ir irgi sudedame ? greitpuod?.
Kol puodas per ventil? spjaudo garus, ruošiame paprast? garnyr?. Š?kart tai kukur?z? polenta su rozmarinais. Viena stiklin? kukuruz?, viena stiklin? pieno ir penkios stiklin?s vandens. Tik reikia neužmiršt maišyti. Pagardinome rozmarinais. Košei baigus virti, jau ir m?sa baigin?jo troškintis. Pateikdami dar apibarst?me kapotomis šviežiomis petražol?mis.
M?sa itin minkšta, tiesiog plyšta nuo kauliuk?. Daug „aviško“ skonio, puikiai dera su prieskoninga polenta. Derinome su sodriu ryškaus uog? skonio vyn? iš piet? Ispanijos. Tikrai neblogai der?jo.
Šaunus penktadienio vakaras gavosi ir dar šaunesnis jo prat?simas mieste