m?nes? sausai brandinti antrekotai
M?gstame m?s?. Labai. Tad nebuvo joki? šans?, kad atsisakysime Liutauro pasi?lymo išsikepti kelet? daugiau nei m?nes? sausai brandint? antrekot?, specialiai atvežt? iš Vokietijos.
Kai pamat?me m?s?, veidus kaip mat nutvieski šypsenos – riebalinis sluoksnis negausiai, bet tolygiai ?siskverb?s ? raumenin? audin?. Itin aukštos kokyb?s jautuko antrekotai. M?siukus vakuume užmerk?me ? šilt? vanden?, kad sušilt? ir nereik?t? ilgai kepti išdžiovinant m?s?. Kol m?sa šilo, ?m?m?s garnyro. Sviest? blenderyje sumaiš?me su dosnia porcija an?iuvi?, kad gaut?si „umami sviestas“ ir suformav? ritin?l? pašov?me ? šaldymo kamer?. Virtas bulves permaiš?me su svog?nais, garsty?iomis ir žolel?mis. Ant keptuv?s apkepinome Pak-Choi salot?. Nieko ?mantraus.
M?s? kep?me ant griliaus virš iki raudonumo ?kaitusi? žarij?. Kep?me iki apskrudo ir temperat?ra centre pasiek? 53C. Pjaust?me pal?k?j? bent 10 minu?i?, kad m?sa mažiau sul?i? paleist?.
Skanavome kartu su intensyviu rauduonuoju vynu iš piet? Ispanijos Jumilla regiono. Der?jo puikiai. Tai buvo bene gardžiausi steikai, kada ragauti Lietuvoje. Tai tik dar vienas ?rodymas, kad svarbiausia – geri ingredientai!