mėnesį sausai brandinti antrekotai

10440753_513006432132342_1148043562777647467_nMėgstame mėsą. Labai. Tad nebuvo jokių šansų, kad atsisakysime Liutauro pasiūlymo išsikepti keletą daugiau nei mėnesį sausai brandintų antrekotų, specialiai atvežtų iš Vokietijos.

Kai pamatėme mėsą, veidus kaip mat nutvieski šypsenos – riebalinis sluoksnis negausiai, bet tolygiai įsiskverbęs į raumeninį audinį. Itin aukštos kokybės jautuko antrekotai. Mėsiukus vakuume užmerkėme į šiltą vandenį, kad sušiltų ir nereikėtų ilgai kepti išdžiovinant mėsą. Kol mėsa šilo, ėmėmės garnyro. Sviestą blenderyje sumaišėme su 10251892_513006415465677_1486797887714222459_ndosnia porcija ančiuvių, kad gautųsi „umami sviestas“ ir suformavę ritinėlį pašovėme į šaldymo kamerą. Virtas bulves permaišėme su svogūnais, garstyčiomis ir žolelėmis. Ant keptuvės apkepinome Pak-Choi salotą. Nieko įmantraus.

Mėsą kepėme ant griliaus virš iki raudonumo įkaitusių žarijų. Kepėme iki apskrudo ir temperatūra centre pasiekė 53C. Pjaustėme palūkėję bent 10 minučių, kad mėsa mažiau sulčių paleistų.

Skanavome kartu su intensyviu rauduonuoju vynu iš pietų Ispanijos Jumilla regiono. Derėjo puikiai. Tai buvo bene gardžiausi steikai, kada ragauti Lietuvoje. Tai tik dar vienas įrodymas, kad svarbiausia – geri ingredientai!

–>Facebook albumas <–