lazanija ir Bordeaux

10801536_551962774903374_7854543723530304712_nSenai beruošėme lazaniją! Pats laikas vėl pasimankštinti.

Raudonajam mėsiškam padažui panaudojome brandintos jautienos faršą. Lydėm sviestą ir kepinom su miltais Bešamelio padažui. Susluoksniavom ir iškepėm. Prieš pat iškepant dar apdėliojom vyšniniais pomidoriukais ir finale papuošėm kvapnia baziliko šakele. Gardu, tik matyt faršą kiek per trumpai apkepinom, nes tekstūra ne itin patiko. Prieš apkepant paragavome – labai gardu! Bet paruošus padažą jautėsi tokie kieti gumulėliai. Kitąsyk kiek kitaip darysim.

10520656_551962771570041_7203340239852548029_nValgydami ragavome keletą vynų iš Bordeaux. Gavosi nedidukė horizontali degustacija, mat visi buvo 2009ųjų derliaus. Solidūs vynai. Dar jaunoki, bet paliko labai gerą įspūdį. Iš trijulės neabejotinai išsiskyrė Le Sirene de Giscours – sodrus, intensyvus, itin kompleksiško skonio.

–> Facebook albumas <–